Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

STORIS

Isle Hessner reflekterer over forskellige våbenkulturer i skulpturelle værker

6. september 2025—25. januar 2026

Udstillingen Storis er en videre refleksion af Isle Hessners udstilling Aallaaseqarneq (”det at bære skydevåben”), der blev vist på Nuuk Kunstmuseum i 2023-24. Udstillingen fokuserede på brugen af skydevåben til henholdsvis krig og fangst og tematiserede dermed våbenbrug i en vestlig kontekst, som et redskab til at tage menneskeliv, kontra våbenbrug i en grønlandsk kontekst, som et arbejdsredskab til at holde mennesker i live.

I Storis præsenteres de ti værker, Hessner skabte til Allaaseqarneq, sammen med en stedsspecifik installation, skabt til denne udstilling. Med den nye installation flytter Hessner tyngden fra en implicit diskussion af krigen og dens ødelæggende konsekvenser til en fortælling om betingelserne ved overlevelse.

- Jeg inviterer publikum ind i en personlig oplevelse af våbenkulturen materialiseret ved storis, som i min barndom forhindrede åben fangst, men samtidig indbød fangere til at nedlægge fangstdyr direkte på isflagerne. Imens fangerne sneg sig ind på fangstdyrene længere ude på isen, hoppede vi (børn) legende rundt på isflagerne blandt skydevåben og fik på den måde tilegnet os et afslappende og realistisk syn på det at bruge våben; vi fik bogstaveligt talt serveret resultaterne direkte for vores fødder ude på isen.


Isle Hessner
Isle Hessners praksis er både forankret i en grønlandsk kunsthistorie og er relateret til en større international kunstscene. Hun er uddannet fra Grønlands Kunstskole, fra Nova Scotia College of Art and Design (NSCAD) i Canada samt fra University of Colorado i Colorado Springs, USA. Siden 1980’erne har Hessner skabt situationsbilleder der kommenterer og reflekterer over samfundet, lokalt såvel som internationalt. Hun har skabt flere offentlige udsmykningsopgaver blandt andet i Nuuk og Eastern Passage i Canada.