Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

SIGNE RINK OG DE DANSKE KVINDELIGE KUNSTNERE I GRØNLAND

Oplev Kirsten Thisted i samtale med udstillingskuratorerne Laila Lund Altinbas og Stine Lundberg Hansen om trådende mellem forfatter Signe Rink og de samtidige kvindelige danske Grønlandsrejsende kunstnere Christine Deichmann og Ellen Locher Thalbitzer.

Torsdag 6. februar 2025 kl. 17

Samtalen mellem forsker Kirsten Thisted og kuratorerne bag udstillingen Du ser mig an – som jeg ser dig, Laila Lund Altinbas og Stine Lundberg Hansen, tager afsæt i Signe Rink (1836-1909), hendes forfatterskab og tid i Grønland, samt kunstnerne Christine Deichmann (1869-1945) og Ellen Locher Thalbitzer (1883-1956).

Christine Deichmann (billedet) var bosat i Grønland fra 1901 til 1910. Ellen Locher Thalbitzer overvintrede i Ammassalik fra 1905 til 1906. Begge var de kunstnere; begge fulgte de med deres ægtemænds arbejde som henholdsvis læge og filolog til Grønland; begge var de døtre af et dansk borgerskab. Forfatter Signe Rink var som datter af en kolonibestyrer i Paamiut både født og opvokset i Grønland. Som helt ung kom hun tilbage til Danmark, før hun efter 8 år flyttede tilbage til Grønland, nu gift med inspektør H. J. Rink.

I 1883 flytter Signe Rink med sin mand til Oslo, og i årene 1886 til 1902 udgives hendes bøger om Grønland, som blev populære i samtiden. Sandsynligvis har Christine Deichmann og Ellen Locher Thalbitzer begge stiftet bekendtskab med hendes bøger før deres rejser til Grønland.

Kunstsamtale
I denne samtale undersøges denne forbindelse nærmere; hvordan alle tre kvinder i forfatterskab og kunst både nærmer sig, men samtidig vedligeholder, en afstand til hverdagen i Grønland.

Kirsten Thisted er lektor ved Institut for Tværkulturelle og Regionale studier og har i mange år forsket og skrevet om de koloniale relationer mellem Grønland og Danmark, herunder Signe Rinks forfatterskab.

Samtalen finder sted i forbindelse med udstillingen Du ser mig an – som jeg ser dig.

Arrangementet varer 90 minutter (inkl. spørgsmål fra salen).

Entré: 80 kr (billetten giver også adgang til udstillingen).

Onlinebilletsalg

 

Billede øverst: udsnit fra selvportræt af Christine Deichmann, 1901.

 

 

 

 

Billetsalg

Billetsalg

Læs mere om udstillingen

Læs mere om udstillingen

Flere kunst-samtaler og foredrag

Flere kunst-samtaler og foredrag