Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: Lukket
Åbningstid i dag: Lukket
Åbningstid i dag: Lukket
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

POESI UDEN GRÆNSER 2024

Oplev Kim Simonsen, Elias Sadaq, Muniam Alfaker, Asta Olivia Nordenhof, Kuluk Helms, Sissal Kampmann, Erik Skyum-Nielsen og Gyrðir Elíasson, når vi afholder digtertræf i vores litteratursalon NordOrd

Lørdag 16. november 2024 kl. 15

NB. Elias Sadaq har her til morgen (16. nov.) desværre meldt afbud pga. sygdom, og vi ønsker ham god bedring, og vi ønsker os alle en poetisk weekend, hvor vi stadig har syv fabelagtige gæster til årets digtetræf:

POESI UDEN GRÆNSER
For niende gang præsenterer vi Poesi uden grænser - vores årlige, tværkulturelle og stemningsfulde lyrikarrangement, der blander poesi fra forskellige lande i vores litteratursalon NordOrd.

Årets program byder på poesi med rødder, der forgrener sig mellem Nordatlanten, Danmark og Mellemøsten og præsenterer poeterne Kim Simonsen, Elias Sadaq, Muniam Alfaker, Asta Olivia Nordenhof, Kuluk Helms, Sissal Kampmann og Gyrðir Elíasson. Sidstnævnte læser op i selskab med sin danske oversætter, Erik Skyum-Nielsen.


ARRANGEMENTET

Broderparten af oplæsningerne bliver på dansk, og enkelte af digtene læses på både originalsproget og i dansk oversættelse. 

Arrangementet varer i alt 135 minutter (inkl. pause).

Der vil være bogsalg i litteratursalonens café, som åbner 45 minutter før det starter.

Entré: 60 kr.
Billetsalg

Poesi uden grænser 2024 er arrangeret af litteratursalonen NordOrd på Nordatlantens Brygge i samarbejde med kultursammenslutningen Assununu og Islands Ambassade og med støtte fra Statens Kunstfond.

 

MEDVIRKENDE

Kim Simonsen (f. 1970) har udgivet fem digtsamlinger samt en essaysamling på Færøerne, og hans digte er oversat til flere sprog. I 2014 modtog han den færøske litteraturpris for den færøske udgave af Hvad hjælper det et menneske at vågne en morgen på denne side af dette årtusind, som er udkommet på dansk (Vild Maskine, 2023), og som han læser op fra.

Elias Sadaq (f. 1994) er en dansk forfatter og dramatiker med marokkanske rødder. Hans forfatterskab kredser om hans egne erfaringer med at være dansk muslim og homoseksuel. Sadaq debuterede som digter med den digitale samling Gadestreger (2019), og han er i 2024 aktuel på Gyldendal med digtsamlingen Djinn, som han læser op fra.

Muniam Alfaker er irakisk poet, der kom som flygtning til Danmark i 1986. Han er udkommet på talrige sprog og i Danmark især med en række digtsamlinger, siden Sky på flugt udkom som den første i 1988. Alfaker er desuden stifter af den dansk-arabiske kultursammenslutning Assununu, der har stået for tværkulturel forfatterudveksling siden 1980’erne og været partner på Poesi uden grænser siden 2017. Alfaker læser udvalgte digte fra hele sit virke.

Asta Olivia Nordenhof (f. 1988) er en dansk forfatter, uddannet fra Forfatterskolen i 2011. Hun debuterede i 2011 med genrehybriden Et ansigt til Emily, og i 2013 kom digtsamlingen Det nemme og det ensomme. Siden har hun især skrevet prosa (Scandinavian Star-serien), men ved Poesi uden grænser vil hun læse ældre og nyere digte (bl.a. fra bloggen jegheddermitnavnmedversaler).

Kuluk Helms er grønlandsk og dansk performancekunstner, maskedansker, kulturbærer, lærer, forsker og poet. Hun læser op fra sin første digtsamling Min Sjæl har Vokseværk, der udkom i 2023 og dykker kærligt ned i spørgsmål om tilhørsforhold, om selvbestemmelse og søgen efter et sted, man kan kalde hjem.

Sissal Kampmann er poet og desuden direktør for Det Færøske Hus i København. Hun debuterede i 2011 med digtsamlingen Ravne flyver lydløst – digte fra opgangen, som hun fik Klaus Rifbjergs debutantpris for. Siden har hun udgivet fire digtsamlinger, der har bekræftet hendes position som en af færøsk lyriks stærke stemmer, og hun vil præsentere nyere arbejder ved oplæsningen.

Erik Skyum-Nielsen er lektor, litteraturformilder og anmelder på Information siden 1978. Han var i årene inden da lektor i dansk litteratur ved Islands Universitet og har siden hjemkomsten oversat over hundrede bøger fra islandsk. Deriblandt flere titler fra Gyrðir Elíassons forfatterskab, og de vil optræde sammen på Poesi uden grænser 2024 og gå i dialog om og læse eksempler på Elíassons lyrik på hhv. islandsk og dansk.

Gyrðir Elíasson (f. 1961) kendes i Danmark især for sin prosa, både kortromaner og novellesamlinger (bl.a. Mellem træerne, der modtog Nordisk Råds Litteraturpris). Han er dog også en af Islands fremmeste digtere, og i 2023 udgav forlaget Jensen & Dalgaard dobbeltdigtsamlingen Nogle almindelige ord om solens afkøling og Her vokser ingen citrontræer og i år Sidste rejsebrev og Drømmetab, begge på elegant dansk ved Erik Skyum-Nielsen.

 

 

Billetsalg

Billetsalg