BOGCAFÉ: MANIFESTI
Mød Aka Hansen og hør om hendes nye bog Manifesti, hvis udgivelse vi markerer i vores café
Onsdag 13. november 2024 kl. 17
Manifesti er en stærk bogdebut, hvor Aka Hansen sætter fokus på dekolonisering af Kalaallit Nunaat og normaliseringen af denne tænkning – med ønske om at manifestere et bedre fremtidigt samfund, hvor kultur, kønslig ligestilling og oprindelige folks rettigheder hyldes og værnes om.
Bogen er en sammensmeltning af poesi, essays og samtaler, som vidner om Kalaallit Nunaats fortsatte kamp mod kolonialismen, og hvordan disse strukturer påvirker individer og fællesskaber i dag. Aka trækker paralleller til feministisk og intersektionel kamp og viser solidaritet med oprindelige folk verden over, fra Sápmi til Palæstina.
I bogen deler hun også sin egen erfaring som queer inuk kvinde og aktivist, der insisterer på at tale sandheder om koloniseringens konsekvenser og behovet for frigørelse. Aka går i dybden med den smerte og vrede, som kolonialismen har forårsaget, men samtidig med et håb om heling og genopbyggelse af identitet og værdighed. Dette gør Manifesti til en uundgåelig læsning for alle, der interesserer sig for arven efter kolonialisme og de nødvendige skridt mod en retfærdig og afkoloniseret fremtid.
Dette vidnesbyrd kommer i en tid, hvor debatterne om Danmarks koloniale fortid i Kalaallit Nunaat intensiveres, og der er et stigende krav om revurdering af forholdet mellem de to lande.
BOGCAFÉ MED FRI ENTRÉ
Aka Hansen fortæller om og læser udvalgte uddrag fra bogen samt besvarer spørgsmål. Arrangementet forventes at vare ca. 30 minutter. Derpå er der bogsalg og signering.
Caféen med nordatlantiske drikkevarer holder i dagens anledning åbent til kl. 19
Der er fri entré.
Aka Hansen
[hun/hende]
Aka Hansen (1987), filminstruktør, debattør og aktivist. Hun er aktiv i afkoloniseringsdebatten i Kalaallit Nunaat, og arbejder med emnet i sine film, sin kunst og på skrift. Aka er især kendt for at kæmpe for inuits ret til at fortælle deres egne historier. Men hendes interesse og aktivistiske praksis kredser også om køn, queerness og matriarkalsk levevis blandt inuit.