Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

RELEASEKONCERT: BEINIR

Oplev den anmelderroste sanger og sangskriver fra Færøerne fejre sit nye album Greener med en gratis fyraftenskoncert

Fredag 25. oktober 2024 kl. 17

Færøske og nu 23-årige Beinir begyndte tidligt at spille guitar og synge for alle, der ville lytte. Med en drøm om et liv fyldt med musik, forlod han det trygge og velkendte Saltangará for at forfølge sin passion i Danmark. I slutningen af 2023 udgav han sin første single Greener, der nu har givet titlen til hans debutalbum.


Greener
Albummet Greener handler om den rejse, som den talentfulde og allerede succesfulde sanger og sangskriver har været på. Og både om selve den rejse, som han drog på fra Færøerne til Danmark for at forfølge sin drøm om at leve af musikken, og om hans indre kampe undervejs, mellem længslen efter nye eventyr og så skyldfølelsen over at forlade de trygge rammer.

Eller som Beinir selv siger det:

- Jeg skrev ”Greener” tilbage i 2020 hjemme på mit værelse i Saltangará på Færøerne. Ud ad vinduet kiggede jeg på det grønneste sted, og alligevel sad jeg der og studsede over, om græsset mon var grønnere på den anden side – how stupid right? ”Greener” handler om at drømme. Samtidigt markerer ”Greener” et farvel til Færøerne og er blevet startskuddet til min debutplade og en ny rejse i mit liv og musikalske univers.

Velkendte producere bag albummet
I København mødte Beinir Anders Bønløkke  (tidl. Zar Paulo Alphabeat) og Søren Christensen (tidl. Blue Van, Carpark North, Fallulah). De er begge kendt for at være hitmagere, og sammen med Beinir har de lavet en plade, der emmer live-energi, og hvor sangene bevæger sig mellem de energifyldte og optimistiske til de mere rolige og eftertænksomme øjeblikke.

”Greener” er lyden af et gammelt klassisk klaver, som vi kender fra det tidlige Elton John og Billy Joel. men med en fornyet moderne lyd, som vi kender fra John Mayer og Ed Sheeran. Albummet deler titel med Beinir’s første single.

Selvom Beinir har sagt farvel til Færøerne, føler han en længsel efter sin hjemstavn. Albummets åbningsnummer "Coming Home" er en smuk hyldest til Færøerne og beskriver dualiteten i at forlade det velkendte for at udforske noget nyt – en beslutning, der kan være både svær og samtidig det rigtige valg.

- Jeg husker tydeligt, da jeg skulle spille ”Coming Home” for første gang live. Det var da jeg turnerede Danmark rundt med Jonah Blacksmith som support. Da vi afsluttede touren i Store Vega, så spurgte Jonah Blacksmith om, jeg havde lyst til, at vi sang og spillede ”Coming Home” sammen – det sitrede i hele kroppen – og var en liveoplevelse jeg aldrig glemmer, hvorfor det også var vigtigt for mig, at ”Coming Home” blev singlen til albummet.


Stort livetalent
Beinir har opnået markant opmærksomhed gennem P4, hvor hans musik er blevet spillet flittigt. Han har formået at bygge bro mellem Færøerne og Danmark, blandt andet ved at synge Kim Larsens ikoniske sang "Hva’ Gør Vi Nu, Lille Du?" live fra Christiansborg på DR1. Beinir har også givet koncerter på Smukfest, Hotel Cecil og Go' Morgen Danmark, hvor han har begejstret publikum med sin guitar, sine stærke sange og sin kraftfulde stemme. Senest har han gæstet Vild Med Dans med sinlgen ”Call Me A Dreamer”.

Og nu kan den albumaktuelle færing opleves ved en enestående gratis koncert på Nordatlantens Brygge, fredag den 25. oktober kl. 17.


RELEASEKONCERT – FRI ENTRÉ

Koncerterne spilles kl. 17.15 og varer ca. 30 minutter.

Albummet Greener vil kunne købes efter koncerten.

Der er gratis adgang og caféen med nordatlantiske øl holder åbent til kl. 20.