PAKHUSSTRIK 2018
Nordatlantisk strikkefestival i hjertet af København
UDSOLGT
Fredag 7. sept. kl. 17.30-21.00
Lørdag 8. sept. kl. 10.00-17.00
Få masser af inspiration og rig mulighed for at nørde igennem med en række af Nordatlantens førende garnproducenter og strikdesignere. Med oplæg, boder, modeshow, musik, café, workshops og meget mere.
PROGRAM / UDSTILLERE
Mød bl.a. udstillere og medvirkende som Einrúm, Móakot, Qiviut, Fru Zippe, Ístex, Kvíkví, Der var engang/ Bente Lavsen, Auður Björt Skúladóttir, Prjónafjör, Garngalleriet, Spindeforeningen, mfl. Programmet opdateres løbende, og vi forbeholder os retten til at foretage ændringer.
FREDAG 7. SEPT 17.30-21.00
Hele aftenen vil der være mulighed for at shoppe garn, opskrifter og finde inspiration hos en række strikkedesignere og garnproducenter.
Caféen er åben hele aftenen, hvor man kan købe suppe og brød, kager og drikkevarer.
17.30 Dørene åbner. Alle deltagere får en velkomstgave ved ankomst. Årets velkomstgave består af garn fra Ístex med strikkeopsrkrift af Védís Jónsdóttir.
18.00 Åbning af strikkefestivalen Pakhusstrik 2018 ved direktør Karin Elsbudóttir, Nordatlantens Brygge.
18.30 Modeshow. På catwalken præsenteres et spændende udpluk af designs fra de forskellige udstillere.
19.00 Hurtig-strikker konkurrence. Hvor hurtigt kan du strikke? Vi sørger for garn og pinde - du møder bare op med et stort smil på læben. Den, der får strikket flest omgange på 5 minutter har vundet! Deltagelse er gratis. Tilmeld dig på stedet eller via www.billetto.dk
19.30 Oplæg ved Ásdís Jóelsdóttir "Lopapeysa (den islandske uldsweater) - ophav, historie og design". I år fejres 100-års suverænitet i Island, hvorfor vi sætter særlig fokus på islandsk uld og strik. Lektor ved Islands Universitet, Ásdís Jóelsdóttir, har igennem adskillige år researchet og skrevet om den islandske uldsweaters betydning igennem århundrederne.
21.00 Dørene lukker
LØRDAG 8. SEPT 10.00-17.00
Hele dagen vil der være mulighed for at shoppe garn, opskrifter og finde inspiration hos en række strikkedesignere og garnproducenter.
Caféen er åben hele dagen, hvor man kan købe diverse lækkerier til frokost eller noget til den søde tand, samt kaffe og andre drikkevarer.
10.00 Dørene åbner. Alle deltagere får en velkomstgave ved ankomst. Årets velkomstgave består af garn fra Ístex med strikkeopsrkrift af Védís Jónsdóttir.
10.30 OPLÆG Kvíkví (IS). Anna Dröfn og Sigrún er fårebønder i Sydvest Island. Hør om livet på landet i Island, samt om de dejlige får, der leverer fibre til en helt særlig uldproduktion, naturligvis hjemmespundet.
11.15 OPLÆG Einrúm Garn (IS). Kristín Brynja Gunnarsdóttir er arkitekt, uldproducent og strikkedesigner. Hun har kombineret den islandske ulds helt særlige egenskaber med Mulberry silke fra Thailand, og skabt garnet Einrúm, der har opnået en stor popularitet både i Danmark, Island - og i udlandet. Kristín Brynja har for nylig udgivet to smukke strikkebøger, som vi også kommer til at høre om denne formiddag.
12.00 OPLÆG ved Randi Samsonsen (FO). "Det bløde sprog". Formidling gennem strik og hækling, som et ekstra sprog, man kan kommunikere med. Et oplæg om, hvad et håndværk er – og hvordan vi er med til at skabe det. Randi er uddannet tekstildesigner fra Designskolen i Kolding, og har udstillet diverse steder - bl.a. i 2013, hvor hendes værker kunne ses på Nordatlantens Brygge i udstillingen " Der er noget i luften...". Randi underviser i dag i tekstil og design i Glasir på Færøerne.
13.15 OPLÆG Qiviut (GL). Mia Høgh fortæller om den fantastisk moskusuld, om det store arbejde der ligger i indsamling og forarbejdning, samt om uldens helt særlige kvaliteter. Her er der med sande noget ret enestående på færd, som man fornemmer når man læser om den besværlige proces her.
14.15 OPLÆG Móakot (IS). Har du allerede stiftet kendskab med Margrét Halldórsdóttirs elegante designs kan du glæde dig - for der er kommet masser af nye opskrifter siden sidst. Hør Margréts fine fortælling om at finde tilbage til rødderne og om inspirationen til de smukke designs.
15.00 OPLÆG og WORKSHOP ved Auður Björt Skúladóttir (IS). "Lær at strikke en islandsk uldsweater (Lopapeya) på 45 min." Strikkedesigner og forfatter Auður Björt Skúladóttir præsenterer sin bog om den islandske Lopapeysa, samt lærer deltagerne at udvikle sin egen lopapeysa. Medpring strikkepinde (str. 4 el. 4 1/2) - Ístex leverer islandsk uld (lopi) til workshoppen.
16.00 Oplæg ved Ásdís Jóelsdóttir "Lopapeysa (den islandske uldsweater) - ophav, historie og design". Lektor ved Islands Universitet, Ásdís Jóelsdóttir, har igennem adskillige år researchet og skrevet om den islandske uldsweaters betydning igennem århundrederne.
16.45 Lodtrækning. Alle deltagere i Pakhusstrik får udleveret en lodtrækningskupon ved ankomst. Samtlige udstillere på festivalen donerer gevinster til lodtrækningen. Bliv hængende - og se, om du er en af de heldige!
17.00 Døre lukker.
SPECIELLE WORKSHOPS
Der er kun få pladser til følgende workshops, som ud over festivalbillet kræver særlig tillægsbillet:
Fredag 7. september
14.00-17.00: Workshop "Lær at spinde islandsk uld på rok" v/ Kvíkví (Anna Dröfn og Sigrún fra Borgarnes i Sydvest Island). Lær den islandske uld at kende, hør om dens helt særlige kvaliteter, og lad fingrene arbejde sig igennem processen, fra uldens rå fibertilstand til det færdigspundne garn. Man får naturligvis også en grundig introduktion til arbejdet med rok, der giver dig de færdigheder, man skal have for at kunne spinde egen uld. Der er naturligvis også sat god tid af til selve spindearbejdet.
Workshoppen foregår som en del af Pakhusstrik, der løber fra kl. 17.30 samme dag, så man kan sagtens nå at deltage i begge dele. Billetten til Pakhusstrik skal dog købes separat.
Der serveres kaffe og kage undervejs. Begrænset antal pladser.
Køb tillægsbillet her.
Lørdag 8. september
11.00-12.00 WORKSHOP "Klip op i strik - uden en symaskine" v/ Helga Jóna Thórunnardóttir. Helga Jóna er håndarbejdslærer ved Skals Højskolen for Design- og Håndarbejde. Workshoppen kræver særlig tillægsbillet. Køb den via www.billetto.dk
Medbring:
-en prøve i Létt-lopi eller pladegarn; 20 masker og 20 cm glatstrikket.
-en hæklenål ca nr 3 og 4.
-Strikkepinde, et halvt nr mindre en prøven blev strikket af.
-sakse
-nål uden spids
14.15-15.15 WORKSHOP "Montering og kanter" v/ Helga Jóna Thórunnardóttir. UDSOLGT. Helga Jóna er håndarbejdslærer ved Skals Højskolen for Design- og Håndarbejde. Workshoppen kræver særlig tillægsbillet.
Medbring:
-2 prøver i glatstrik; 16 m og 5 cm, hvor prøverne skal ikke lukkes af.
-2 prøver i glatstrik med knudekant (kantmasken strikkes altid ret); 10 m og 8 cm.
-nål uden spids
-sakse
-strikkepinde og garn der passer til.
FESTIVALBILLET
Entré 150 kr. Billetten giver adgang til begge dage, og der kan ikke købes billet til en enkelt dag.
Alle deltagere får velkomstgave fra Ístex ved indgangen.
Nordatlantens venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen