Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Borealis Band

Ny rytmisk fusionsmusik med rødder i de vestnordiske lande

Søndag den 26. april kl. 19

Færøerne, Island og Grønland har alle en rig musisk kulturarv. Sangtraditionerne og historiefortællingerne er fælles træk, hvorimod det melodiske og harmonierne understreger landenes individuelle musiske særegenhed.

Projektet Borealis Band ønsker at nyfortolke og udfordre disse ligheder og forskelle og fusionere den rige vestnordiske kulturarv i en yngre, international og tidstypisk rytmisk kontekst til gensidig kreativ inspiration landene imellem.

Borealis Band forener 9 vestnordiske musikere og sangere i alderen 20-30 år under ledelse af orkesterleder Samuel Jón Samúelsson. Bandet består af 3 musikere fra hvert land i et kreativt fællesskab, der sætter egne og fælles musikalske rødder ind i en nyfortolkende ramme, i toner såvel som i ord.

Borealis Band er
Mattias Kapnas
er fra Færøerne og spiller klaver og keybord. Mattias har både optrådt som solist, spillet i forskellige bands fra den færøske acid/noise/space/jazz scene og med den populære Bendar Spónir. Mattias studerer nu hos Amalie Malling på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Han vandt Stella Polaris prisen for musik 2014 i Torshavn.

Ingibjörg Elsta Turchi har gennem mange år spillet bass i forskellige bands i Island, bl.a. Rökkurró,Boogie trouble og det meget populære band Ylja (Commotion). Ingibjörg Elsa lærte sig selv at spille på fløjte og guitar, før hun valgte bass. Ingibjörg Elsa har været en del af projektlederne i „Stelpur rokka” (piger rocker) — en workshop for piger på den islandske musikscene.

Ernst Dánjalsson Remmel har spillet trompet siden han var ni år. I øjeblikket går han på gymnasiet Hoydalar og bor i Torshavn, Færøerne. Hans første lærer på trompeten var Katrin Jørgensen — siden 2005 har han lært hos Ólavur Olsen. Ernst har bl.a. spillet med Havnar Hornorkestur, Skansa Big Band og Det Færøske Landsorkester.

Thelma Kajsdóttir Lyberth kommer fra Qaqortoq i Sydgrønland og har repræsenteret Grønland til forskellige musikarrangementer i bl.a. Italien, Finland og Danmark. Thelma har deltaget i Artic Sounds musik festivallen i Sisimiut og hun nåede til semifinalen i „Ísland got talent” i Reykjavik i år. Thelma synger og spiller guitar, samt de grønlandske trommer. Hun skriver gerne sine sange selv.

Jonas Nilsson har gennem de sidste fire år været trommeslager i det sydgrønlandske band Small Time Giants, som er meget populært i både Danmark og Grønland. Sammenlagt har han spillet trommer i 14 år, men spiller også klaver og synger. Det er dog trommerne, der er hans store drivkraft i det musikalske, hvor han gennem årene har opsøgt undervisning af meget kompetente trommeslagere som Søren Kepler, Thomas Hust og Sune Rahbek.

Pauline Christiansen er fra Nuuk og har spillet kornet og trompet sammen med bl.a. Nuuks Tambourkorps, det grønlandske rockband Nanook, Biorevy på Københavns Universitet (hvor hun studerer musikvidenskab), Det Danske Ungdoms Brass Band, samt Dania Brass band. Hun har spillet med Havnar Hornorkerstur i Torshavn og med Lyngby -Taarbæk Brass Band i Danmark.

Samúel Jón Samúelsson er musiker, producer og musikdirektør i eget big band som har turneret i Europa og USA. Gruppen blev valgt som „Reykjaviks musikgruppe 2015“ og Samúel har ligeledes vundet priser som Islands musikpris. Samúel har spillet med mange islandske bands såsom Jaguar, Sigur Rós og Mugison, men også med norske Erland Øye på Asien-turné. Samúel spiller basun og hans musik er en blanding af funk/jazz og pop.

Unnsteinn Manúel Stefánsson er en af Islands mest kendte unge musikere. Han er en del af bandet Retro Stefson som har turneret i 25 lande. Unnsteinn (Uni Stefson) har vundet forskellige priser som både sanger og tv-person, sidst den islandske musikpris for TV programmet „Hæpið” på RUV. Retro Stefson har ud- givet tre plader, den tredje var nomineret til Nordisk musikpris.

Guðrið Hansdóttir er opvokset i Argir nær Torshavn. Hendes debutalbum udkom i 2007, „Love is death“ og blev meget godt modtaget. Hun er nu en af de mest kendte sangere fra Færøerne. Sammen med den populære gruppe „BYRTA“ har hun vundet den færøske musikpris tre gange. Guðrið har optrådt i mange lande og skriver selv det meste af sin musik. Hun har lige ledes arbejdet sammen med Janus Rasmussen i Island.

Bandet afholder 4 koncerter i hhv. Tórshavn, Reykjavik, København og Nuuk, hvor der spilles funk, jazz, fusion og anden rytmisk bigbandmusik, der trækker på den traditionelle og folkelige musik. De 9 musikere + projektlederen skal således rejse mellem de deltagende vestnordiske lande og Danmark og her afholde prøver og koncerter. 

Nordisk kulturfond er hovedsponsor og støtter projektet sammen med Hovedstadsfonden, Nuuk-  Reykjavik- Torshavn.

billetter

billetter

støttet af

støttet af