Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

PROGRAM FOR STRIKKEFESTIVAL

Lørdag den 20. september fra kl. 12 - 17

FOREDRAG:

12.30 – 13.30
Indfarvning af uld med naturfarve ved Guðrún Bjarnadóttir
Gudrun Bjarnadóttir er bosat på Vestisland, hvor hun er lærer i botanik. Derudover er hun en ihærdig strikker, der arbejder med primært økologisk naturfarvning af uld med bl.a. rabarber, blade, birketræ og mos. Hør Guðrún fortælle om den fascinerende indfarvning og give tips og ideer, hvis man selv skulle have mod på selv at gå i gang med hjemmefarvningen.

13.30 – 14.30
Strikke-turisme i Island med Ragnheiður Jóhannsdóttir
Ragnheiður Jóhannsdóttir står bag rejsetilbud, der bedst kan beskrives som Strikke-turisme, og som kan opleves i Nordisland omkring Sauðárkrókur, hvor hun af sin bedstemor lærte at strikke og sy på traditionel vis. Med Ragnheiður Jóhannsdóttir som guide besøger man forskellige islandske attraktioner, heraf flere med relationer til fx. uld og farvning, alt imens man hører om strikketraditioner, teknikker, inspirationskilder og naturligvis strikker.  Foredraget foregår på Engelsk.

15.30 – 16.00
Islandsk uld på spinderokken årgang 2014 med Sigrún Elíasdóttir og Anna Dröfn
Sigrún og Anna lærte at spinde, som teenagere teenager og har lige siden dyrket ulden og de gamle islandske strikke- og håndværkstraditioner. I dag er de stort set selvforsynende med uld, som de selv spinder og eksperimenterer med. Få indblik i processerne der ligger bag egenproduktionen og forsøg selv at få gang i spinde-rokken!

 

Se Christianshavns Kanals indslag fra festivalen:


Søndag den 21 september fra 12 – 17

FOREDRAG:

12.30 – 13.30
Indfarvning af uld med naturfarve ved Guðrún Bjarnadóttir
Guðrun Bjarnadóttir er bosat på Vestisland, hvor hun er lærer i botanik. Derudover er hun en ihærdig strikker, der arbejder med naturfarvning af uld. Hør Guðrún fortælle om den fascinerende indfarvning med naturfarve og give tips og ideer, hvis man selv skulle have mod på selv at gå i gang med hjemmefarvningen.

14.00 – 15.00
Nordiske strikketraditioner med Halla Ben  - Færøerne vs. Island
Hvorfor kalder danskerne den færøske sweater for en "Islænder"? Den islandske strikkeentusiast, Halla Ben har gennemtrawlet den nordatlantiske strikkehistorie for at søge årsagen til forvirringen omkring den "islandske" sweaters egentlige ophav og slår en gang for alle fast, at "Sarah Lunds sweater er færøsk!".

 

Begge dage

MINI-WORKSHOPS OG INSPIRATIONSBODER

Der vil begge eftermiddage løbende blive afviklet mini-workshops, som man kan  gå til og fra.

Træt af at hæfte ender hele tiden? - Lær at splejse ender.

Lynlås i striktrøjen? Hvordan. -  En praktisk introduktion. Medbring egen sweater og få hjælp.

13.00 og 15.00 begge dage
Design din egen lopa peysa (islandske sweater) med Sverrir Pétursson
- Mini workshop om webprogrammet Prjonamunstur. Med det program kan man lave egne designmønstre, teste farvekombinationer og udskrive opskrifter og instruktioner.

15.30 – 16.30
Walk and knit med Asta Stefansdóttir 
Tag på rundvisning med dit strikketøj! Ásta Stéfansdóttir - herboende islænding og rundviser på Nordatlantens Brygge tager interesserede med på en historisk vandring i og omkring Nordatlantens Brygge. Husk strikketøj!


Der bliver mulighed for at købe forskellige garnprodukter, strikke-kits, opskrifter fra flere af de deltagende designere.

 

 OBS: Programmets tider og indhold kan blive genstand for ændringer.

STRIKKEFESTIVAL

STRIKKEFESTIVAL

BILLETTER

BILLETTER

download programmet

download programmet